Niet iedereen beleeft er plezier aan, maar boodschappen doen hoort er nou eenmaal bij. De één bezoekt de supermarkt nadat de kinderen naar school zijn gebracht, de ander gaat liever aan het einde van de dag rechtstreeks vanuit werk. Met een karretje de winkel door op zoek naar broodbeleg, groente, fruit, toiletpapier, koffie en een pak melk, maar wat nog meer? Ehhh, vergeten!

Wist je dat de meeste mensen een boodschappenlijstje schrijven? Veel gebruiken nog een handgeschreven briefje, maar een lijstje op de telefoon werkt ook prima. Gebruik jij de Appie-app voor de boodschappen bijvoorbeeld? Albert Heijn wil de huisautomatisering naar een hoger level tillen en gaat als eerste supermarkt in Nederland een slimme koelkastmagneet testen. Tweehonderd klanten mogen de Hiku, zo heet de nieuwe gadget, uitproberen.

Een boodschappenlijstje maken is straks een fluitje van een cent. Je drukt op een knopje en kan de boodschap(pen) inspreken. Die artikelen verschijnen direct op de app op jouw telefoon, zodat je altijd een actueel boodschappenlijstje bij je hebt. En geen nood, lastige Franse namen, bijvoorbeeld van jouw favoriete fles wijn, hoef je niet in te spreken. Er zit namelijk ook een scanner in de Hiku waarmee je de streepjescode kan scannen.

De Hiku is in landen als Frankrijk, Australië en de Verenigde Staten al op de markt. Of de slimme magneet in Nederland ook ‘blijft plakken’, hangt mede af van de bevindingen van de testpersonen. Albert Heijn zet in ieder geval een stap om zich met deze gadget en haar huisautomatisering verder te onderscheiden van andere supermarktketens.

Gratis tips en info

Meld je aan en ontvang gratis REDMIJNPC tips en info.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.