Wanneer we op vakantie gaan zorgen we er natuurlijk voor dat ons huis goed is beschermt tegen inbrekers. Veiligheid zit hem echter niet alleen in goede sloten en gesloten ramen.

Er bieden zich tientallen programma’s aan, maar welke is nou het beste? Is een antivirusprogramma wel nodig? Vaak neem ik nog een stap terug en maak de vergelijking met het echte leven. Zo wordt het nog beter te begrijpen voor iedereen en kies je zelf ook bewuster. Laten we je huis als voorbeeld nemen. Inbrekers kiezen het liefst voor de makkelijkste en snelste weg naar binnen om zoveel mogelijk buit te kunnen maken. Een huis met oude sloten, op een afgelegen locatie en met openstaande ramen en deuren is een makkelijke prooi. In de digitale wereld is dit niet anders. Een computer met een oud besturingssysteem, zonder beveiliging en minder alerte eigenaar is ook een makkelijke prooi. Het gebruik maken van goede sloten en gesloten ramen, maken een inbraak lastiger. Dan is bij een computer net zo. Zorg er daarom voor dat je computer in elk geval gecontroleerd wordt en ‘op slot zit’. Dit kan prima en relatief goedkoop met een antivirusprogramma.

Zelf heb ik perfecte ervaringen met ESET Internet Security en hebben wij rechtstreeks contact met ESET zelf. Daarnaast presteert ESET Internet Security keer-op-keer weer goed in testen, heeft het een overzichtelijk en makkelijk programma en zijn ze technisch vooruitstrevend.

Goede sloten zijn geen garantie, maar vormen wel een belemmering voor de inbreker. Naast de belemmering maakt een alarminstallatie ook melding van een inbraak net als meldingen bij een computer.

Een veilige groet,
Robin Krooshof, REDMIJNPC

Nieuws uit Berkelland column
Uitgave 10, woensdag 12 augustus 2020
Bekijk de volledige uitgave.

Gratis tips en info

Meld je aan en ontvang gratis REDMIJNPC tips en info.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.