Problemen zien we als uitdagingen en we gaan ze dan ook graag aan. Audio, computer en internet gaan tegenwoordig naadloos in elkaar over en het één kan niet meer zonder het andere. Er is veel te koop en alle producenten beloven gouden bergen en een makkelijke werking van het product. Maar helaas, door deze hoge gouden bergen zien we de bomen niet meer.

Tussen de landerijen arriveer ik bij een mooi sierlijk hekwerk. Ik druk op de intercom en na een paar seconden gaat de poort open. Ik rijd over een klein weggetje richting het woonhuis. Zowel aan de linker- als rechterkant zie ik grasmaaiers over het gras rijden. Eenmaal binnen wordt mij de meterkast gewezen waar het glasvezelkastje zit. Het modem moet vervangen worden voor een nieuwer exemplaar. Na wat doorvragen kom ik erachter dat er een compleet netwerk van allerlei ‘slimme’ apparatuur aangesloten zit. Door het gehele huis zit een Sonos geluidssysteem, een Loewe tv met een 5.1 geluidssysteem, een tuinsproeier systeem, de intercom, een slecht functionerend wifi-netwerk en ongetwijfeld nog veel meer.

Meneer wil graag een nieuwe tv aanschaffen, maar baalt ervan dat er niemand is die alle apparatuur wil beheren en ondersteunen. Alle lokale speciaalzaken durven het project niet aan. Na een korte inventarisatie geef ik aan dat ik hier wel een uitdaging zie en er dolgraag mee aan de slag wil. Een prachtig Sonos audiosysteem door het gehele huis met verschillende zones. Een prachtige tv hoek met een krachtig 5.1 surround systeem. De afspraken erna nemen we stap-voor-stap alle onderdelen onder handen en schaffen we een nieuwe Philips smart-tv aan. De enkele steunpilaar van de Loewe tv modificeren we zelfs, zodat de nieuwe tv hierop bevestigd kan worden. Tv kijken doen we via de CanalDigitaal app, zodat werkelijk alles via de tv zelf werkt.

Een tijdrovend project, maar ik houd van de uitdaging en geniet van het mooie resultaat. Helaas is het zo goed als gereed en moet ik nu op zoek naar een nieuw project.

Wie durft?
Robin Krooshof, REDMIJNPC

Nieuws uit Berkelland column
Uitgave 15, woensdag 21 oktober 2020
Bekijk de volledige uitgave.

Gratis tips en info

Meld je aan en ontvang gratis REDMIJNPC tips en info.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.